Du er her:
  • Nyheter
  • Hovig i nord

Åpning av utstillingen Hovig i nord i Stjørdal Kunstforening.

Maria Heimsnes, leder for Stjørdal kunstforening ønsket alle de rundt 60  fremmøtte velkommen, og takket for samarbeidet med lærere og elever ved Ole Vig. Elever fra interiør- og utstillingsdesign, restaurant og matfag og musikk har vært involvert i denne utstillingen. Hun overlot så ordet til:

-Sten Nilsen fra Norske kunstforeninger fortalte om fotografen og kunstneren Sarah Cameron Sørensens alt for tidlige bortgang natt til lørdag 22. september. Det bli holdt ett minutts stillhet for å ære henne.

Ingrid Espelid Hovig snakket varmt om sin avdøde mann Jan Inge Hovig og skrøt av alle hans mange gode kvaliteter, men mest av alt skrøt hun av at han var en lysets mester i alle bygg han tegnet. Hun åpnet med dett utstillingen, og alle de fremmøtte fikk anledning til å gå  rundt for å ta fotografiene i nærmere øyesyn.

Det er Sarah Cameron Sørensen og Bent Raanes Sørensen fotografier som er utstilt i vrimlearelaet på Ole Vig
    Ca. 60 stk på åpningen
    Musikkelver fra Ole Vig spilte
    Servering av wraps og mozell av elever fra restaurant og matfag
    Åpen kafé drevet av ungdomsbedrift fra restaurant og matfag
    -Vrimlearealet på Ole Vig egner seg godt som utstillingslokale og det blir lett tilgjengelig for alle, og mange vil få muligheten til å se bildene de ukene den blir hengende

Utstillingen henger til og med 21.oktober

Så om samarbeidet med Ole Vig:
    Jeg (Maria, leder i Stjørdal kunstforening) tok kontakt med skolen da vi ikke hadde noen lokaler tilgjengelig for Hovig i nord.
    Jeg tok kontakt med design og håndverkslærer Gunhild Dybvad som har en Vg2 klasse som har faget interiør-og utstillingsdesign.
    Hun var positiv, men vi måtte ha et møte med ledelsen først. Etter å ha presentert utstillingen og ønsket om samarbeid for ledelsen ble det klarert for at vi kunne stille ut Hovig i nord på Ole Vig videregående skole.
    Så ble det klart at vi kunne invitere Ingrid Espelid Hovig. Jeg snakket med henne, og hun hadde anledning til å komme på åpningen. Det slo meg da at det kunne vært fint å få mest mulig ut av hennes besøk. Derfor spurte jeg henne (før jeg snakket med de på restaurant og matfag) om hun kunne være interessert i en omvisning og lunsj hos de på restaurant og matfag, og det ville hun veldig gjerne. Det ble lang dag for Ingrid når hun skulle besøke skolen på dagen, og åpne utstilling på kvelden, derfor leide jeg et dagrom til henne for hvile mellom slagene.
    Du vet hva som foregikk på selve dagen med lunsj og omvisning.
    Klassene som var involvert:
    VG1 restaurant og matfag, med veiledning fra lærerne Ruth Skogen, Ingrid Nilsen og Torgunn Brønn
    Musikkelever fra VG2
    Elever fra design og håndverk/interiør og utstillingsdesign VG2, Lærer Gunhild Dybvad.
    Tilstede på lunsj:
    -Avdelingsleder Ole Morten Hammer
    -Pensjonert avdelingsleder Jorunn Friheim
    -Assisterende rektor Helga Thorsen
    -6 Utvalgte elever (vet ikke navnene)
    -Styremedlem i Stjørdal kunstforening, og leder av utstillingskomiteen Sidsel Schønberg
    - Ingrids venner

Levert av WebSite AS